30 September

Eos söker ny sportchef

IK Eos är växande basketklubb. Vi har satt ambitiösa mål för de kommande åren, där vi siktar mot att ha en basketverksamhet på högsta nationell nivå. Detta samtidigt som vi bibehåller en kultur och identitet som gör vår klubb så rik på människor och upplevelser av olika slag. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss dit!

Vi erbjuder basket till alla åldrar från motionärer till elitspelare, har en väletablerad social verksamhet, vuxengympa och sportfritids för barn. Vi arrangerar även Lundaspelen, en av Europas största ungdomsturneringar i basket med över 500 anmälda lag, och utvecklar ungdomsledare i toppklass. Allt under fanan av våra tre värdegrundsord; Respekt - Energi - Lärdom.

Huvudsakligt ansvarsområde

Du ska leda och utveckla vår sportsliga verksamhet mot två mål:

1. Vi ska bli fler
Skapa en organisation som klarar en fortsatt tillväxt i antalet aktiva basketspelare på ett hållbart sätt. För det krävs skalbara strukturer och administrativa system, samt styrning och kommunikation på hög nivå.

2. Vi ska bli bättre
Eos ska bli Sverigeledande inom basketutveckling. Det betyder att vi behöver attrahera de bästa ledarna och ge dem förutsättningar att lyckas. Vi ska ge våra spelare en basketutbildning av högsta kvalitet, oavsett ålder eller nivå.

I detta arbete ligger ett flertal arbetsuppgifter. Några exempel är tillsättning, utbildning och stöd till våra coacher, ramverk för spelarutveckling eller varierade administrativa uppgifter. Hur arbetet organiseras har du som vår framtida sportchef stort inflytande över.

Du ska också…

Stötta arbetet med att organisera Lundaspelen
Vårt största enskilda evenemang och en viktig möjliggörare för den sportsliga utveckling är något som under en period kräver all hands on deck. Detta innebär att du får delansvar för någon eller några av de aktiviteter som gör att Lundaspelen kan fortsätta stärka sin position.

Vara en fanbärare för vår värdegrund: Respekt - Energi - Lärdom
Eos är mer än basket, vi är en samhällsaktör som tar stor stolthet i vårt värdegrundsarbete och vår kultur. Med Eoshallen skapar vi en mötesplats där människor trivs och vill spendera en stor del av sin fritid. Det betyder att du står upp för och bär vår värdegrund med dig i interaktioner inom och utanför klubben.

Den vi söker

Utbildning
Eftergymnasial utbildning är meriterande, men inget krav.

Erfarenhet
Hög sportslig kompetens samt erfarenhet som tränare/ledare på olika nivåer är en förutsättning för att trivas med arbetet och kunna genomföra det på ett bra sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning, förenings- och ekonomiadministration samt en god känsla för ideell verksamhet.

Kompetenser
God förmåga att kommunicera i tal och skrift samt god datorvana är nödvändigt. Vi söker någon som är driven, självgående och strukturerad, samtidigt som du gillar att samarbete. Att ta ansvar och vara tillgänglig i din roll är en självklarhet för dig.

Tjänsten är på 100% och innefattar oregelbundna arbetstider, främst dagtid men även kvällstid och helg. Arbetet utgår från kansliet Eoshallen, där du jobbar nära resterande kansli och klubbdirektör, samt våra coacher.

Låter det här som en dröm du gärna vill leva? Eller har du några frågetecken du först vill räta ut? Hör av dig!

Nils Gjörup, klubbdirektör IK Eos
E-mail: nils.gj.eos@gmail.com
Telefon: 070-3637246

Alla nyheter