18 June

Erik Ugarte förlänger - vill bygga grunden för en resa till högre nivåer

Erik Ugarte flyttade söderut hösten 2023 till Lund och Eos för att ta sig an sitt första seniorlagsuppdrag. Eriks mesta fokus är spelarutveckling och tillsammans med resten av elitstaben i Eos jobbar de ständigt med nya sätt att ge våra spelare de bästa förutsättningarna för utveckling. Erik fortsätter sin egen utveckling tillsammans med Eos herrlag denna säsongen och vi ser fram emot att följa både spelarnas och Eriks utveckling i Eos gröna färger!

Eriks tankar inför säsong 2 i Eos:
“Jag har med glädje skrivit på för en andra säsong hos IK Eos. Det har varit ett lärorikt första år för både mig och flera av spelarna. Nu är det dags att fortsätta bygga på vår grund för en resa till högre nivåer. Förra säsongen hade vi fortfarande behov av mycket erfarenhet i truppen och lyckades hitta en balans mellan unga/mer erfarna. Alla spelare som är med från och med i år kommer verkligen att vara viktiga bitar i vårt långsiktiga pussel. Jag ser verkligen fram emot det här året och vår resa framåt!”

Nils Gjörup om Erik Ugarte:
“Erik lever för basketen på ett sätt som få gör. Framförallt brinner han för att ta basketen framåt, både för laget och individen. Från förra året finns en stark grund för Erik att spänna bågen och sikta högt!”

Lycka till Erik!

Alla nyheter